Mindenki Okadát akarja, aki még nem döntött

Gyakorlatilag nincs olyan hónap, amikor ne lenne egy-egy kapósabb szabadúszó pankrátor a piacon. Természetesen egy Kazuchika Okadához hasonló kaliberű birkózó azért ritkán válik elérhetővé. 

(Fotó: NJPW)

Versenyhelyzet alakult ki a WWE, az AEW és a TNA között, miután a New Japan Pro-Wrestling bejelentette Kazuchika Okada távozását. Január 31-én lejárt a szerződése, de még a február 11-i oszakai, valamint a február 23-i és 24- szapporói eseményeken még ott lesz.

"Hálával tartozom, hogy 2007 óta a New Japan Pro-Wrestling tagja lehettem. Köszönöm, hogy az NJPW egy Mexikóban tréningező 19 éves kölyökből azzá a Rainmakerré tett, aki ma vagyok, illetve köszönöm azokat a nagyszerű ellenfeleket, akikkel szembenézhettem. Köszönök mindent a legjobb rajongóknak is, akik az évek folyamán éljeneztek vagy éppen pfújoltak. Ígérem, hogy a hátralévő meccseimen maradandót alkotok, nézzétek."

A Sports Illustrated szerzője szerint Okada NJPW távozása nem volt váratlan, legalábbis a szervezetnél már ismert volt a szándéka. Justin Barrasso szerint az AEW-s szerződésre nagyobb az esély, mert Tony Khannál már egy ideje kapcsolatban áll, sőt jó barátja Bryan Danielson, de Kenny Omega és a Young Bucks is közel áll hozzá. Az All Elite Wrestling esetében akár Japánban is maradhat és nem kell az Amerikai Egyesült Államokba költöznie a könnyebb menetrend miatt. Okada ráadásul jól ismeri a viszonyokat, mert az NJPW-AEW együttműködésnek köszönhetően többször szerepelt a feltörekvő szervezetben.

Barrasso hozzátette, hogy a WWE is hevesen érdeklődik, ráadásul Okada régi vágya a WrestleMania szereplés. Ugyanakkor ebben az esetben valószínűleg az USA-ba kell költöznie. 

A Wrestling Observer szerint Okada továbbra sem döntött a jövőjét illetően. A kapcsolataik alapján mindkét szervezet magabiztos abban, hogy megszerezheti a kétszeres IWGP Nehézsúlyú Világbajnokot, ötszörös IWGP Nehézsúlyú Bajnokot.

A napokban a TNA-ben is megjelent, de úgy tűnik a WWE és az AEW közül választja ki az új otthonát.

(WrestleZone)




Megjegyzések